iletişim:

İletişim / Contact:

Şahkulu mahallesi, Otçu sokak No:4 kat:1 Tünel-Beyoğlu / İstanbul, Türkiye - Turkey

E-posta: vigiliante (*) yahoo.com

Tel: +90212 292 61 81, +90535 221 42 83

Dipçe: Lütfen aramalarınızı saat 09:30 - 20:30 arasında yapınız.

-Sizden ricamız arama süresini 3 dakika ile sınırlayınız.

-Mesaj atacaksanız kesinlikle şu şekilde olmasın: "merhaba tamir yapıyormusunuz, kaç para?" yani sorunun ne olduğunu anlattıktan sonra ücret sorabilirsiniz. Bilgi edinmek en doğal hakkınız, ama bunu kurallarına göre uygularsanız ancak istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz :)

-Gitarınız hakkında ihtiyacımız olan bilgileri vermezseniz; Size cevap veremeyeceğimizi bildiğinizi ve anlayacağınızı umarız.

Teşekkür ederiz.

28 Şubat 2012 Salı

İkinci El (Kullanılmış) Gitar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz (I.Bölüm)



Selam arkadaşlar sevgili dostlar. Kimi zaman ekonomik kimi zaman da kelepir durumlardan dolayı kullanılmış gitarlara yöneliriz. Bu alışveriş, hemen hemen her gitaristin karşılaştığı bir durumdur. Kullanılmış gitarlar son derece güzel denk geldiği kadar sizlerin kabusu da olabilir. Bu sebepleri hem kısaca sıralamak, hem de nedenleri ne deyinmek istiyorum.

Bir gitarist farklı sebebplerden dolayı gitarını yada müzik aletini satar. Bunların en başında model yükseltmek, daha düşük seviyede olsada aklında kalan enstrumanı almaktır ya da elindeki müzik aleti kusurlu olduğundan (belki tamir ile adam olur fakat o masrafı yapmak istemez) elindekinden bir an önce kurtulmak istemektedir. Bu durumlar yüzlerce tuzağı ve süprizi içinde barındırır.

İşte bu yüzdendir ki dikkat edeceğimiz ilk şey bizzat "satıcı" dır.

2.el takipçileri ve satıcıları genelde bu işleri forumlardan, alışveriş sitelerinden yada panolardan yürütmektedir. Bunların arasında en garanti olanları referanslı satıcılar, güvenli ticaret, denemiş kişilerin gitar hakkındaki yorumlarıdır. Satıcıyı test etmenin farklı farklı yolları vardır, ama gitarlarda işler biraz değişir...


Please check our new headless guitars on instagram:  https://www.instagram.com/mileguitar/