iletişim:

İletişim / Contact:

Şahkulu mahallesi, Otçu sokak No:4 kat:1 Tünel-Beyoğlu / İstanbul, Türkiye - Turkey

E-posta: vigiliante (*) yahoo.com

Tel: +90212 292 61 81, +90535 221 42 83

Dipçe: Lütfen aramalarınızı saat 09:30 - 20:30 arasında yapınız.

-Sizden ricamız arama süresini 3 dakika ile sınırlayınız.

-Mesaj atacaksanız kesinlikle şu şekilde olmasın: "merhaba tamir yapıyormusunuz, kaç para?" yani sorunun ne olduğunu anlattıktan sonra ücret sorabilirsiniz. Bilgi edinmek en doğal hakkınız, ama bunu kurallarına göre uygularsanız ancak istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz :)

-Gitarınız hakkında ihtiyacımız olan bilgileri vermezseniz; Size cevap veremeyeceğimizi bildiğinizi ve anlayacağınızı umarız.

Teşekkür ederiz.

6 Ocak 2012 Cuma

Tek Parça Akçaağaçtan Elektrogitar Sapı Nasıl Yapılır?

Selam arkadaşlar, bu yazımızda kabaca bir sap nasıl hayata geliyor vücut buluyor, yapım aşamaları nelerdir bu gibi konuları incelemek ve sizlere aktarmak istedik :)

Bir adet saplık ağaç; böyle bir ağacı belki yolda görseniz ya da dedenizin kömürlüğünde görseniz aklınıza dahi gelmez :).... Önce sapımıza istediğimiz nasıl bir form vermek istiyoruz bunu tasarlarız. Ardından şablon oluşturur ve ağaç üzerine aktarırız:

 

Şablon formu aktarılmış ağacın fazlalıklarını atmaya; ağacın içindeki sapı ortaya çıkarmaya başlarız. Kenar hatlarını vererek ve toplam kalınlığını kalibre ederek-ölçülendirerek başlayabiliriz.

İzel MORİ isimli genç müzisyen dostumuzun, Strat tipi yeni sapı


Latince ismi Copaifera Religiosa olan, terminoloji de Anzem olarak bildiğimiz ağaçtan yapılmıştır. Ağaç Akasya-Acacia Koa ile aynı aile grubuna aittir. Ağacın içinde bulunan (kendine has) maddeler; ağaç kurdu mantar bakteri veya virüslerin yaşamasına kesinlikle izin vermemekte ve insan sağlığına kesinlikle zarar vermemektedir. Mekanik özellikleri itibariyle eğilme, mekanik ezilme ve nem direnci  inanılmaz derecede yüksektir. Eğilme ve ezilme direncinin yüksek olmasının bir çok avantajı vardır. Ağaç, üzerine yapılan (tellerin akortlanmasından dolayı oluşan) gerilime yüksek mukavemet gösterir, kısacası lifleri akçağaç yada maun gibi sıkışmaz, bu yüzden (re ile sol telinin altından geçen) sap ayar çubuğu  (trussrod)  ile minimum etkileşime girmekte ve Re ile Sol tellerinin sönümlenmesini engellemektedir. Tuşe de kullanılan (klavye) ağacı doğu hint gülü olarak bildiğimiz pelesenk ağacıdır.


Sap ayar çubuğu tüşenin yapışma yüzerinden değil; sapın arkasından yerleştirilmiştir. Bu sayede klavye ile sap ayar çubuğu arasındaki mesafe daha da ayrılmıştır bu sayede sönümlenme minimum seviyeye inmiştir.


Form olarak normalden (standardlardan) daha ağır olan kafa kısmı (headstock) seslerin daha iyi ve uzun süre uzamasına (sustain) yardımcı olmuştur.


Perde olarak j.dunlop 6230 kullanılmıştır.

Koruyu vernik olarak Nitroselüloz vernik, 4 kat zemin koruyucu (base coat) olarak uygulanmıştır. Ağacın cilayı emerek, olası ses niteliklerini kaybetmemesi için özel olarak sırlanmıştır.


Standart ağaçlardan daha sert ve lifli olan yapının gözle görülür avantajları vardır. Tellerin titreşim sırasında sesler, sap tarafından emilmemektedir (sönümlenmemektedir). Bu sayede daha dolgun, üst harmonikleri daha belirgin, mevsimsel yada ısı farkından etkilenmeyen, gül ağacı klavyesi ile ses ve titreşim özellikleri olarak yüksek derecede uyumlu özelliktedir.

Atölyemizde Strat model gitarlara %100 uyumlu elektro gitar sapları farklı ağaç ve farklı form özellikleri ile, üst seviye kontrollerden geçerek yarı makina yarı el yapımı yöntemiyle devamlı olarak üretilmektedir.

Size veya gövdenize uygun özelliklerde strat model gitar sapları için, atölyemizi istediğiniz zaman arayabilirisiniz.

Sevgi ve saygılarımızla.
F  Gitar  Atölyesi.

+90 212 292 91 81

Please check our new headless guitars on instagram:  https://www.instagram.com/mileguitar/